+381-63/111-3239,+381-11/3165-145, +381-11/3166-173 Gaudijeva 4 street, Belgrade, Serbia

O nama

Osnivač centra za implantologiju (Implant Centar Stojanović) – prim. Dr Branislav Stojanović je završio Stomatološki fakultet u Sarajevu 1980-te godine, a srednju zubotehničku školu u Prištini 1974. godine. Svoje radno iskustvo započeo je 1981. godine u Domu zdravlja Sarajevo kao stomatolog opšte stomatologije gde je radio u radnoj službi dečje stomatologije, a kasnije u službi stomatološke protetike. U domu zdravlja Sarajevo radio je sve do aprila 1992. godine.

Stomatološku ordinaciju Dr Branislav Stojanović osniva 1992. godine sa sedištem u Beogradu. Ordinacija je počela sa radom kao centar za protetiku i estetsku stomatologiju, a od 1997. godine počinje intenzivno sa oralno hirurškim i implantološkim intervencijama. Specijalizaciju iz oralne hirurgije završio je 2000-te godine na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Prim. Dr Branislav Stojanović je jedan od utemeljivača implantologije u Srbiji. U periodu kada je počeo da se intenzivno bavi implantologijom mnogi stomatolozi su tvrdili da je to rizična disciplina i da organizam ima tendenciju da odbacuje implantate. Verovali smo u uspeh, a i pacijenti su nam verovali tako da su rezultati bili vidljivi posle određenog vremena.

Našim stručnim radovima smo dokazali uspešnost implantata, a stalnim prisustvom na stručnim skupovima smo prikazivali svoje rezultate koji su ubedljivo demantovali skepsu kod pojedinih kolega. Za razliku od perioda pre 10-15 godina, kada se implantologijom bavio mali broj entuzijasta, danas imamo suprotnu tendenciju…

Karakteristika vrhunskog rada u implantologiji je uraditi dobru dijagnostiku i procenu trajanja rada što zahteva veliku stručnost, iskustvo i dugoročno praćenje. Prve stručne radove iz oblasti implantologije, Prim. Dr Branislav Stojanović je počeo da objavljuje od 2000. godine na domaćim i inostranim kongresima, kao i u stručnim časopisima. Dr Branislav Stojanović je svojim stručnim i naučnim radovima iz oblasti implantologije dobio zvanje primarijusa odlukom ministarstva zdravlja broj 153-07-612/2009-02 od 27.05.2009. godine. Od 2013. godine, stomatološka ordinacija prerasta u centar za implantologiju – Implant centar Stojanović, u ulici Gaudijeva broj 4, gde ujedno omogućava pacijentima smeštaj za boravak dok traje tretman. Prim. Dr Stojanović prati savremene trendove u implantologiji i radi uspešno sve intervencije kao u vrhunskim svetskim centrima.

Naš tim je tako organizovan da obezbeđuje najbolju brigu o svakom pacijentu pojedinačno. Primarni cilj nam je da se zadrže prirodni zubi što je duže moguće, a kada je to neophodno da se obezbedi najbolja zamena koja će obezbediti maksimalni komfor, funkcionalnost, zdravlje i estetiku. Mi se brinemo o našim pacijentima, vodimo računa o njihovim potrebama i pružamo najbolji stručni savet i tretman.