+381-63/111-3239,+381-11/3165-145, +381-11/3166-173 Gaudijeva 4 street, Belgrade, Serbia

Lasersko beljenje zuba

Beljenje zuba je veoma važna procedura u estetskoj stomatologiji. Prebojeni zubi, posebno u frontalnoj regiji predstavljaju veliki kozmetički problem.

U našem centru koristimo najsavremenije metode beljenja zuba. Postoje dve vrste profesionalnog beljenja zuba, a to su lasersko i kućno beljenje.

Lasersko beljenje zuba je procedura koja se izvodi u stomatološkoj ordinaciji. To je najbrzi način za postizanje prirodno bele boje zuba. Pacijent dolazi u dva termina. Izbeljivanje se vrši nanošenjem vodonik peroksid gela koji se aktivira uz pomoć laserske svetlosti. Rezultati su vidljivi nakon 40 minuta. Druga seansa se ponavlja nakon nekoliko dana.

Kućno beljenje zuba

U ordinaciji se uzme otisak na osnovu kog se izradi trej, koji pacijent nosi uglavnom noću od 6 do 8 sati. U trej se predhodno unese karbamid peroksid gel u skladu sa instrukcijama stomatologa. Rezultati su izvanredni. Pacijent određuje dužinu beljenja i željenu nijansu.

Negativnih posledica nakon beljenja nema. Kod pojedinih pacijenata zubi su nadražljivi na hladno i pomalo bride, što je kratkotrajno i prolazno.