+381-63/111-3239,+381-11/3165-145, +381-11/3166-173 Gaudijeva 4 street, Belgrade, Serbia

Titanijumski zubni implant

Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se ušrafljuje u kost vilice i srasta sa njom. Implantat služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba.

Titaniumski

U našoj dugogodišnjoj praksi radili smo sa nekoliko značajnih implantacijskih sistema. Iz prakse ne mozemo dati prednost nijednom implantacijskom sistemu, posebno zato što mnogi sistemi prisutni na trzištu zadovoljavaju karakteristike koje bi implantat trebalo da poseduje.

OTP snimak

Najvažniji faktori za dobru implantaciju su dobri anatomski uslovi – dobar kvalitet i kvantitet kosti. Naravno najvažniji faktor je procena tehnike ugradnje što zahteva iskustvo lekara.

OTP snimak

Prednosti zubnih implantata u odnosu na konvencionalne zubne mostove i proteze su:

Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantatom je najpribližniji prirodnim zubima. Implantat čvrsto srasta sa viličnom kosti i time smanjuje resorpciju tj. gubitak kosti.

Čuvanje preostalih zuba: ugradnjom zubnih implantata u regijama nedostajućih zuba čuva se integritet prirodnih zuba, jer se prirodni zubi ne bruse da bi se popunili prazni prostori. Ugrađeni implantati čuvaju volumen kosti oko implantata jer onemogućavaju njenu resoprciju zbog neaktivnosti (atrofia ex inactivitate).

Funkcionalnost: pomoću zubnih implanata ponovo ćete moći normalno da jedete i pričate.